Kristian Bugge er modtager af Spillemandsprisen 2015.Årets modtager af Spillemandsprisen har de sidste 10 år været et af de mest markante fyrtårne på den danske folkemusikscene.
Allerede i 5.klasse begyndte han at spille violin – og det har siden været hans instrument – som han mestrer til mere end fuldkommenhed.
Inden han tog uddannelse på folkemusiklinjen på konservatoriet i Odense, modtog han undervisning både i Moskva og Sverige.
I 2004 udkom hans første CD, som siden er blevet fulgt op af en lang række udgivelser.
Han spiller i et utal af sammenhænge, hvoraf Habadekuk, Jensen & Bugge, Baltic Crossing og Dwight Lamb, Jensen & Bugge bedst viser os den enorme spændvidde i genrer, som han bevæger sig i. Det vil sige helt traditionelle præsentationer af gamle melodier – og de samme melodier udsat for masser af rytme, blæsere og trommer – som Habadekuk giver os dem. Kendetegnende for alle genrer er den dybt professionelle spillemand – og det gode humør.
Lysten til også at spille andet end traditionel dansk musik kommer til udtryk bl.a. i gruppen Baltic Crossing, hvor han spiller sammen med 2 finner og 2 englændere, som hver især bringer deres musik ind i samarbejdet.
En fantastisk turne-virksomhed bringer ham rundt i store dele af verden. Der turneres med mange af grupperne – og på turneer i USA mødte han, sammen med Mette Kathrine Jensen, Dwight Lamb, som er efterkommer af en spillemand, der udvandrede fra Vendsyssel i 1893. gennem ham kom en masse nordjysk musik til USA, og hans efterkommer Dwight Lamb kunne spille dem. Det blev starten på et samarbejde med Jensen & Bugge, som er resulteret i 2 udgivelser og flere besøg i Danmark, hvor de bl.a. har spillet i Tønder.
Denne spillemandspris er langt fra den eneste vores prismodtager har fået.
Så sent som på årets Skagens Festival modtog han sammen med Habadekuk årets Danske Folkemusikpris. Og allerede hans debut cd i 2004 modtog DR P2’s Radium pris.
Han modtog i 2006 DMA priserne som ”Årets Danske Debut” og ”Årets Danske Folk Instrumentalist”. I 2011 blev han ” Årets Danske Folk artist” og i 2013 vandt han DMA ”Traditionsprisen ”.
Og her er så endnu en fortjent pris til Kristian Bugge – årets modtager af Spillemandsprisen.

 
Se tidligere prismodtagere. Klik her...

Formålet med prisen 'Spillemandsprisen' er at anerkende en indsats, der bidrager til at folkemusikken i Danmark udøves / udvikles.

Professionelle såvel som amatører kan nomineres, kvaliteten af vedkommendes virke vægtes højt.

Kriterier for at kunne blive nomineret er:

• bosiddende i Danmark

• udøvende spillemand / visesanger, eller
• undervisende i spillemandsmusik / dans / viser, eller
• komponist af spillemandsmusik eller
• komponist / tekstforfatter af viser
• arrangør af dansk folkemusik

'Spillemandsprisen' er en pris man tildeles og ikke en pris man vinder. Selve prisen er udformet af en lokal kunstner, en statuette udformet af Susanne Kirsaa og overrækkes efter at koret har sunget "Musik over Præstø Fjord" sangen på festivalen.

Kandidater kan indstilles af hjemmesidens læsere. Send os på folkemusikdk@gmail.com forslag til kandidat med en begrundelse for
hvorfor det netop er hende / ham, der skal tildeles prisen!